Majanillas Blogg

2018-01-13

Oj vilken rolig helg MajaNillas haft! I lördags dansade vi ut julen i på hemmaplan i Vänersborg. Det kom ju jättemånga härliga barn som ville vara med och dansa kring den stora fina granen i vackra plantaget. Visst var det lite kyligt men det glömdes snart bort i dansens virvlar. Jättekul verkligen! Tack till er alla som var med!

Sen dagen efter var det dags för nästa julgransplundring fast nu i Brålanda för SK Granan. Supertrevligt att vi fick komma tillbaka i år igen! Här körde vi först vår show och sedan dans kring granen lite senare. Fick ett så trevligt bemötande och barnen var både glada och så himla goa. Det kom fram en liten flicka i 2-3 årsåldern efteråt och utbrast: Jag älskar dig! Då blir man ju alldeles varm i hjärtat eller hur. Vi fick också varsin jättegod kaka var istället för blomma av ordföranden vilket uppskattades av oss båda samt manager Håkan hihi. 

Tack till alla!

 

2018-12-01 

Tack alla ni som var med i dag på gågagatan och gjorde vårt uppträdande så mycket roligare och bättre.

Vi hade ju tur med vädret ändå. Regnet försvann och det var inte så jättekallt heller.Sen värmde vi ju upp ordentligt både med Honkitonk och dans kring granen.Jättekul att Festis var med också. Både när vi sjöng tillsammans och att de var med och dansade. 

Nu har vi inget på gång förrän efter jul. Då ska vi dansa ut julen med en riktig julgransplundring i Brålanda idrottshall. Söndag 14 januari. Skiver mer när det närmar sig!

Ha en fin adventshelg nu!

 

 

2018-10-30

Nu är det klart att MajaNillas är bokade på klappdagarna i Vänersborg, närmare bestämt lördag 1 december. Tid 11.45-12.30.

Då får ni komma till gågatescenen och sjunga julsånger med oss. Nytt för i år är att Musikskolans yngsta kör Festis är med på ett par låtar och det ska bli jättekul!

Vi avslutar som vanligt med dans kring granen och då är stora som små välkomna att vara med!

Varmt välkomna!

 

2018-09-29

Änligen en spelning på hemmaplan!! Så kul vi hade det i går trots vädret. Lite regndroppar stoppar inte Majanillas och dess publik. Denna gång blev jag inte lika rädd när den tokiga kaninen gjorde entrè heller:-) Tack till allla er som kom och sjöng med oss!!

 

2018-09-01

Vilken dag vi har haft i Håverud. Strålande sol och en glad aktiv publik. Jättekul verkligen!!

Stort tack till er både stora och små som hängde med på alla våra sånger!

Nu laddar vi för morgondagen i Trollhättan. 17.00 är ni välkomna på Kronan. 

Då blir det sång skrammel och vipp på rumpan igen:-)

 

 

2018-08-18

I dag skulle vi haft våran show utomhus i det vackra plantaget här i Vänersborg. Men vädergudarna ville annorlunda, så vi fick flytta in på biblioteket i stället. Men det gick bra det med. Det kom ganska många barn med sång-och klapp-glada föräldrar med sig. Så tack Biblan för att ni lät oss  använda era fina lokaler och störa tystnaden:-)

Lördag 1 september kör vi våran show på Kanalkalaset i Håverud.Vi börjar 13.15.
Så välkomna dit om ni är ute och åker. Annars kan ni komma till Kronans lokaler i Trollhättan på söndag 2 september 17.00. Då är det S-kvinnorna som stannar till där på sin valturné genom landet .
Då kör vi vår show även där!

Så nu har vi mycket att se fram emot! Varmt välkomna alla barn!

 

 

2018-08-01

Nu börjar det närma sig för showtime igen! På söndag är ni välkomna til Torpet Solliden i Båberg 15.00. Då blir det sång skrammel och vipp på rumpan . Man kan köpa våfflor på plats, och det blir ponnyridning och glass till barnen. Se annons TTELA i dag onsdag.

Varmt välkomna!

 

2018-06-05

Oj oj oj , det blev en varm festival för MajaNillas med publik. men vi kämpade på tillsammans med barnen och böjde framåt och vi böjde bakåt och vi vippade på rumpan. Så kul ändå!! Sagostunden blev också lyckad med våra nya ljudsatta sagor. Barnen mös i sina sackosäckar och det blev en mysig stund tillsammans. Efteråt fick de barnen som ville rita till någon av sagorna och fick då en glass som tack. Jättefina teckningar ni gjorde! Nu har vi inget planerat förrän 5 augusti och då är det Torpet Solliden igen som har familjedag med våfflor och saft och kaffe. Hoppas vi har lika tur med vädret som sist! Återkommer med tider när det närmar sig:-)

 

2018-05-29

Nu närmar det sig vår härliga Vänersborgs-festival AquaBlå. Majanillas kör två sagostunder i tältet i Kidz Corner 12.00 samt 14.30. Vi kör även "Sång skrammel och Vipp på rumpan" och det blir på Ttelas scen 11.30 samt 15.00. Detta är alltså nu på lördag 2 juni på Sanden här i Vänersborg. Vamt välkomna dit!

 

2018-05-10

Vilken härlig dag vi fick på Torpet Solliden. Solen sken och många härliga barn kom och lyssnade och sjöng med oss. Vi fick även sångstöd av den något äldre generationen som var där och drack kaffe och åt våfflor:-) Vi kommer tillbaka 5 augusti 15.00 och kör vår show igen! 

Men nu laddar vi först och främst för AquaBlå -festivalen lördag 2 juni. Återkommer om tider. Vi kommer även att bjuda på sagostund då!

 

2018-04-05

I dag fick vi två nya bokningar: 10 maj och 5 augusti ska Torpet Solliden i Båberg ha familjedag och ville ha barnunderhållning och då ringer dom MajaNillas som självklart rycker ut. Återkommer om tider. Vet att de serverar goda våfflor denna dag. Mums!

Nilla

 

2018-04-04

Vilken fantastisk påskafton det blev! Solen lyste och massor av sångglada barn. Det var verkligen kul. När vi sjöng om den jazziga påskharen så sjöng ni med i refrängen så det ljöd ända ner till torget tror jag. Och Gullefjun hade tur som klarade sig undan katten också:) 
Hoppas att vi ses snart igen!

Nilla

 

2018-03-26

Tack till våra härliga publik på gågatan i lördags! 

Trots det kyliga vädret stod ni kvar och sjöng, hoppade och dansade!

Och vi fick spela vår nyskrivna låt som handlade om att man inte ska skräpa ner i naturen.

Den ska vi sjunga fler gånger tycker ni inte det :-)

Jättekul i alla fall. 

Nu på lördag är det ju påskafton och då står vi på samma scen igen här i vänersborg.

Hoppas ni kan komma då med och klä gärna ut er så ni kan deltaga i påskparaden efter showen.

Vi startar 12.30. Varmt välkomna!

Nilla

 

2018-02-22

Ännu ett roligt uppdrag för MajaNillas bokades igår.
Kommunen uppmärksammar Earthhour 24 mars I Vänersborg och vill ha barnunderhållning på gågatan.
Klart vi fixar det, sa vi då:-) Så 11.10 lördag 24/3 är ni välkomna till gågatans scen och sjunga och röra på er tillsammans med mig och Maja. Dagen till ära har vi komponerat en egen sång som handlar om att vi ska vara rädda om vår miljö. Så ni blir de första som får höra den!!

Varmt välkomna!

Gunilla

 

 

2018-02-11

Påsken är räddad! Nu är vi bokade på gågatans scen i Vänersborg på självaste påskafton, prel. tid 11.00. Denna dag får ni gärna komma utklädda, för efter vårt uppträdande   (13.00 tror jag bestämt ) är det dags för den mångåriga och traditionsenliga Påskparaden med fina priser i potten! Men MajaNillas kommer i allafall att bjuda på sånger om både Gullefjun med Maja i huvudrollen samt om påskharen som jazzar omkring och sjunger "Glad Påsk". Naturligtvis är i vi iklädda våra fina påskdräkter så vi syns riktigt bra.-) Varmt välkomna dit. Hoppas att vi ses!

Nilla

 

2018-01-14

Ännu en härlig dag med många barn som var både sång och godissugna:-) I dag bjöd vi på både MajaNillasshow samt dans kring granen i Brålanda idrottshall. Det var SK Granan som anordnade detta! Jättekul! Stort tack för vänligt bemötande. Vi kommer gärna tillbaka!

Nilla

2018-01-13

Vilken succé!! Tack alla barn som kom och dansade med oss!! Jättekul.

Att det skulle komma så  många att inte ens godispåsarna vi skaffat räckte är ju fantastiskt. Tur att Lennart kunda fixa fler:)

Nu ska vi ladda inför morgondagen i Brålanda. Ses då!

Nilla

2018-01-12

I morgon är det dags för julgransplundring i plantaget. Hoppas det kommer riktigt många barn som vill dansa ut julen med oss. Det vankas ju godispåsar från tomten ryktas det för de som hänger på och det kanske hjöper lite:) Ser fram detta. hoppas också att vädret bli bra. Dvs. Gärna lite kyla och snö, regn vill vi inte ha!

Sen på söndag är det dags för ännu en julgransplundring. denna gång på Dal närmare bestämt i Brålanda sporthall. Först kör vi våran "Sång,skrammel och vipp på rumpan" show 16.00 och 17.30 dansar vi runt granen och även här kommer tomten med en överraskning tror jag bestämt:)

Vilken härlig helg vi har framför oss. Hoppas vi ses!!

Nilla

 

2018-01-07

Ja, då har äver MajaNillas skaffat sig en blogg. Här skall du som gillar oss få lite mer härlig läsning framöver.

Nilla